dijous, 4 de març del 2010

UN PRODUCTE OBTINGUT A GIRONA DETECTA LA SALMONEL•LA EN MENYS DE 24 HORES

Microbial, una empresa derivada de la UdG i especialitzada en detecció ràpida de bacteris, ha tret al mercat un producte que permet detectar en menys de 24 hores la salmonel•la en aliments, i un altre producte que serveix per detectar un altre bacteri, el cronobacter, en llets deshidratades infantils. Segons ha anunciat, ja es comercialitzen.
Els dos productes, anomenats Cronofast i Bactoplex PIF, són el resultat d'un any de recerca de Microbial, una spin-off creada amb el suport de la UdG, amb seu al Parc Científic i Tecnològic. L'investigador Jesús García Gil es va mostrar ahir convençut que els nous productes que s'han començat a comercialitzar aquest any tindran una bona acceptació. «Les tècniques clàssiques de cultiu solen necessitar entre cinc i sis dies per detectar aquests bacteris», va destacar.
El Cronofast serveix per a la detecció del cronobacter en llets deshidratades infantils. Es tracta d'un bacteri que inclou diverses espècies de patògens emergents relacionats amb brots de colitis necrotitzant, meningitis i septicèmia en nadons menors de sis mesos. El Bactoplex PIF està adreçat a detectar simultàniament els dos bacteris.
Microbial va néixer fa tres anys i en l'actualitat ja té nou productes per a la detecció ràpida de bacteris patògens en mostres alimentàries i ambientals. Hi treballen quatre persones.

DEMOCRATIZAR L'ANALISI
L'investigador Jesús García Gil va destacar que cada vegada hi ha més empreses que analitzen els aliments, tot i que manté que l'objectiu que ara persegueixen des de Microbial és «democratitzar» l'anàlisi de salmonel•la, intentant reduir el cost del producte. La idea és que restauradors, cases de colònies o fins i tot particulars disposessin d'un petit aparell per analitzar el menjar que han de servir, per garantir que amb la manipulació dels aliments no s'hagi introduït el bacteri. El cost de les anàlisis amb els nous productes és semblant al de les anàlisis tradicionals, segons va indicar Jesús García Gil. L'aparell, però, que es necessita és ara com ara car per tal de poder estendre'n l'ús, perquè la prevenció que es pugui fer sigui la màxima possible.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada