dilluns, 31 de maig del 2010

L'aigua catalana, de les més barates de la UE


Un got d'aigua de l'aixeta a Barcelona és tres vegades més barat que el mateix got a Dinamarca. L'aigua destinada al consum domèstic a la capital catalana és una de les més econòmiques del conjunt de la Unió Europea. El preu mitjà de l'aigua a València, Sevilla, Madrid i Barcelona se situa en 1,28 euros per metre cúbic. Només Lituània, amb un preu de 0,64 euros per metre cúbic, i Itàlia, on es paga a 1,14 euros el metre cúbic, presenten una facturació més baixa que la de l'àrea metropolitana de Barcelona.

Si el preu de l'aigua es posa en relació amb el PIB per càpita, només les ciutats italianes aconsegueixen unes condicions més avantatjoses que les catalanes. Els membres de la UE que han de pagar més pel consum d'aigua són els hongaresos, ja que a Hongria el preu d'aquest bé escàs se situa a 4,12 euros el metre cúbic. Tot i així, el consum d'aigua a Catalunya és un dels més baixos del conjunt de la UE.

A Barcelona, cada ciutadà fa servir una mitjana de 119 litres d'aigua diaris, i a València, de 121. Només Brussel·les (Bèlgica) i Vílnius (Lituània) tenen uns consums inferiors. En el panorama internacional, Argentina és el país on l'aigua domèstica té un cost més baix. Allà un metre cúbic d'aquest bé es pot consumir per només 0,17 euros. Dinamarca és on l'aigua resulta més cara: 4,5 euros el metre cúbic.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada